Novi servis - Morske mijene online

12.12.2011. 10:16:00
Novi servis - Morske mijene online

Na web-stranicama Hrvatskog hidrografskog instituta pušten je u rad novi e-Servis: Morske mijene online.

Usluga omogućuje grafički prikaz izmjerenih i/ili prognoziranih visina razine mora (plima i oseka) te njihov rezidual (razlika). Korisnik može sam odabrati referentnu nulu u odnosu na koju želi prikazati podatke. Tablično su prikazane prognozirane visine visokih i niskih voda te vremena njihovih nastupa zajedno s mjesečevim mijenama.

Ono po čemu se ovaj web servis razlikuje od drugih servisa te vrste je mogućnost izbora prikaza izmjerenih i prognoziranih visina razina mora na 5 mareografskih postaja na hrvatskoj obali Jadrana (Rovinj, Zadar, Split, Ploče i Dubrovnik).

Hrvatski hidrografski institut nije odgovoran za eventualne kvarove i štete proizašle korištenjem ovog e-Servisa. Podaci objavljeni u ovom e-Servisu neslužbeni su i informativni, te nisu namijenjeni za navigaciju. Službene podatke prognoziranih morskih mijena možete pronaći u godišnjoj publikaciji "Tablice morskih mijena - Jadransko more - istočna obala".

Zadnje vijesti

12.5.2021.
Djelatnici HHI-a sudjelovali na uvodnom sastanku radne skupine IHO-a za hidrografske izmjere (HSWG 0)

Radna skupina za hidrografske izmjere (HSWG) je novoosnovana radna grupa Međunarodne organizacije za hidrografiju (IHO) unutar Komisije za hidrografske djelatnosti i standarde s težištem na pitanjima vezanim za provođenje hidrografskih izmjera i održavanje pripadajućih publikacija IHO-a, u prvom redu S-44 Standarda za hidrografske izmjere i C-13 IHO Priručnika za hidrografiju.

opširnije Djelatnici HHI-a sudjelovali na uvodnom sastanku radne skupine IHO-a za hidrografske izmjere (HSWG 0)