Sudjelovanje na Danima hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe

14.12.2017. 0:14:00
Sudjelovanje na Danima hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe

Predstavnici Hrvatskog hidrografskog instituta ravnateljica Vinka Kolić i pomoćnik ravnateljice za međunarodnu suradnju Željko Bradarić sudjelovali su od 5. do 7. prosinca na nekoliko skupova povodom obilježavanja Dana pomoraca i blagdana Svetog Nikole u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koji su se odvijali pod nazivom Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe.

U sklopu dvodnevne Konferencije o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi – vizija razvoja, koja se odvijala kroz sedam tematskih panela, mogle su se čuti ocjene postojećeg stanja te vizija i smjernice razvoja pojedinih segmenata pomorstva. U panelu 7. pod nazivom „Zaštita mora od onečišćenja i sigurnost plovidbe“ sudjelovala je i ravnateljica HHI-ja, koja je u svom izlaganju i odgovorima na pitanja iznijela pregled dosadašnjih postignuća HHI-ja u  informativnom segmentu sigurnosti plovidbe, te je predstavila kratkoročne ciljeve hidrografske djelatnosti. To je u prvom redu nastavak hidrografske izmjere prioritetnih područja i izrada novih elektroničkih i papirnatih navigacijskih karata. Kao posebno važan segment budućih aktivnosti istaknula je izazove s kojima će se HHI suočiti u narednom trogodišnjem razdoblju u vezi s prelaskom na novu generaciju elektroničkih navigacijskih karata i osiguravanjem tih karata krajnjim korisnicima prema IHO standardu S-101.

U pauzama konferencije održani su brojni sastanci i razmijenjena su mišljenja s predstavnicima tijela državne uprave, akademske zajednice i predstavnicima tvrtki i drugih organizacija i institucija o aktualnim pitanjima iz područja pomorstva s naglaskom na sigurnost plovidbe.

Održana je i svečana akademija na kojoj su odana priznanja i dodijeljene prigodne nagrade pojedincima i organizacijama koji su dali značajan doprinos hrvatskom pomorstvu, osobito u području spašavanja ljudi i plovila na moru.

Zadnje vijesti