Sastanak triju radnih skupina PRIMAR-a

1.6.2022. 15:35:00
Sastanak triju radnih skupina PRIMAR-a

Od 24. do 25. svibnja u Stavangeru (Norveška) održan je redoviti godišnji sastanak triju radnih skupina PRIMAR-a, regionalnog koordinacijskog centra za distribuciju službenih elektroničkih navigacijskih karata (RENC). Na sastanku, koji je zbog pandemije održan u hibridnom obliku, uz predstavnike Hrvatske sudjelovali su predstavnici PRIMAR-a, Norveške, Švedske, Finske, Francuske, Litve, Irana i Vijetnama. 
Na dnevnom redu stalnih radnih skupina (PSWG, PMWG i PFWG) bile su uobičajene teme koje se odnose na strateška, marketinška i financijska pitanja. Posebno je analiziran napredak u provedbi višegodišnjeg projekta (2018. – 2023.) za izgradnju kapaciteta i funkcionalnosti PRIMAR-a u vezi s prelaskom na novu generaciju elektroničkih navigacijskih karata (ENC) prema IHO standardu S-101.  
Uzimajući u obzir i razvoj drugih proizvoda i usluga prema novom okvirnom standardu za hidrografske podatke (IHO S-100), razmijenjena su mišljenja o ažuriranju strateških odrednica PRIMARA-a prema procjenama i pretpostavkama o izgledu tržišta u narednom kratkoročnom razdoblju.  
U dvodnevnom radu radnih skupina Hrvatska je sudjelovala u raspravama o svim točkama dnevnog reda.
 

Zadnje vijesti