Sastanak triju radnih skupina PRIMAR-a

1.6.2020. 15:13:00
Sastanak triju radnih skupina PRIMAR-a

Redoviti godišnji sastanak triju radnih skupina PRIMAR-a, Regionalnog koordinacijskog centra za distribuciju službenih elektroničkih navigacijskih karata (PRIMAR RENC) zbog COVID-19 okolnosti umjesto u Stavangeru održan je „online“ 26. i 27. svibnja. Na sastanku su sudjelovali predstavnici PRIMAR-a, Norveške, Švedske, Finske, Francuske i Hrvatske. Hrvatsku su zastupali ravnateljica Vinka Kolić i pomoćnik ravnateljice za međunarodnu suradnju Željko Bradarić. Na dnevnom redu stalnih radnih skupina PRIMAR-a za strateška (PSWG), financijska (PFWG) i marketinška (PMFG) pitanja opet je bilo nekoliko aktualnih tema.

Najznačajnije strateško pitanje odnosilo se na potrebu prilagodbe poslovanja PRIMAR-a i njegovih članica u vezi nadolazeće potrebe izrade i distribucije nove generaciju ENC-a prema standardu S-101. U vezi s tim analizirane su dosadašnje aktivnosti i napredak na zajedničkom projektu (započetom 2017.) na realizaciji strateškog cilja prelaska na novu generaciju ENC-a.

Glavna financijska tema bila je analiza realizacije financijskog plana za 2019. kao i financijskog stanja za prvi kvartal 2020. te s obzirom na prezentirane pokazatelje usvojene su smjernice za planiranje proračuna PRIMAR-a za 2021. godinu.

Od marketinških tema razmotrena su pitanja nastavka i novih načina promidžbe osnovnih i dodatnih usluga PRIMAR-a, kao što su ENC Inspector, ENC Pilot, WMS for ENC, ENC Update Tracker, ENC Improver, GeoView i S-102.

Zadnje vijesti

28.11.2023.
HHI na IHO Alumni seminaru

U organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), pod pokroviteljstvom Zaklade Nippon, od 25. do 27. listopada 2023. u Londonu je održan treći po redu CHART Project Alumni Seminar. Na trodnevni seminar pozvani su polaznici iz nacionalnih hidrografskih ureda koji su dosada stekli status pomorskog kartografa...

opširnije HHI na IHO Alumni seminaru