Sastanak triju radnih skupina PRIMAR-a

1.6.2020. 15:13:00
Sastanak triju radnih skupina PRIMAR-a

Redoviti godišnji sastanak triju radnih skupina PRIMAR-a, Regionalnog koordinacijskog centra za distribuciju službenih elektroničkih navigacijskih karata (PRIMAR RENC) zbog COVID-19 okolnosti umjesto u Stavangeru održan je „online“ 26. i 27. svibnja. Na sastanku su sudjelovali predstavnici PRIMAR-a, Norveške, Švedske, Finske, Francuske i Hrvatske. Hrvatsku su zastupali ravnateljica Vinka Kolić i pomoćnik ravnateljice za međunarodnu suradnju Željko Bradarić. Na dnevnom redu stalnih radnih skupina PRIMAR-a za strateška (PSWG), financijska (PFWG) i marketinška (PMFG) pitanja opet je bilo nekoliko aktualnih tema.

Najznačajnije strateško pitanje odnosilo se na potrebu prilagodbe poslovanja PRIMAR-a i njegovih članica u vezi nadolazeće potrebe izrade i distribucije nove generaciju ENC-a prema standardu S-101. U vezi s tim analizirane su dosadašnje aktivnosti i napredak na zajedničkom projektu (započetom 2017.) na realizaciji strateškog cilja prelaska na novu generaciju ENC-a.

Glavna financijska tema bila je analiza realizacije financijskog plana za 2019. kao i financijskog stanja za prvi kvartal 2020. te s obzirom na prezentirane pokazatelje usvojene su smjernice za planiranje proračuna PRIMAR-a za 2021. godinu.

Od marketinških tema razmotrena su pitanja nastavka i novih načina promidžbe osnovnih i dodatnih usluga PRIMAR-a, kao što su ENC Inspector, ENC Pilot, WMS for ENC, ENC Update Tracker, ENC Improver, GeoView i S-102.

Zadnje vijesti