Sastanak projektnog tima JASPPer

18.4.2014. 15:35:00
Sastanak projektnog tima JASPPer

Dana 10.04.2014. u Tivtu održana je edukacija lokalnih nadležnih institucija o zakonodavnoj regulativi i modelu monitoringa mora na projektu „JASPPer“ sa jedinicama lokalne i regionalne samouprave kao i predstavnicima javnih ustanova i firmi nadležnih za upravljanje vodama i morem. Edukaciji je prisustvovalo 16 sudionika.

Uvodnu riječ, predstavljanje projekta i partnera kao i prezentacija „Utjecaj komunalnih otpadnih voda na sanitarni kvalitet kupališta crnogorskog primorja“, iznio je mr. Pavle Đurašković iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Dr.sc. Aleksandar Joksimović, predstavnik Instituta za biologiju mora Kotor objasnio je stanje i perspektivu morkog ribarstva u Crnoj Gori, uz prezentaciju „Crnogorsko morsko ribarstvo u kontekstu mediteranske urebde 1967/2006 za održivo ribarstvo“.

Predstavnica Hrvatskog hidrografskog instituta iz Splita, Vinka Jurić prezentirala je obavljene projektne aktivnosti kao i planove predstojećih aktivnosti.

Predstavnik Instituta za more i priobalje, dr.sc. Enis Hrustić održao je predavanje na temu „Standardne analize u oceanografiji“.

Edukacija je završena raspravom i konzultacijama sa sudionicima s ciljem aktivnog uključivanja, razmjene ideja i znanja vezanih uz projektne aktivnosti.

Zadnje vijesti

28.11.2023.
HHI na IHO Alumni seminaru

U organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), pod pokroviteljstvom Zaklade Nippon, od 25. do 27. listopada 2023. u Londonu je održan treći po redu CHART Project Alumni Seminar. Na trodnevni seminar pozvani su polaznici iz nacionalnih hidrografskih ureda koji su dosada stekli status pomorskog kartografa...

opširnije HHI na IHO Alumni seminaru