Posjet veleposlanika Republike Koreje i veleposlanika Japana

24.9.2017. 13:07:00

U sklopu poslova međunarodnih aktivnosti HHI-ja, a nastavno na dosadašnju praksu održavanja sastanaka sa stranim veleposlanicima, održani su sastanci s veleposlanicima Republike Koreje Nj. E. g. Won-sup Parkom (7. kolovoza 2017.) i Japana Nj. E. g. Keiji Takiguchijem (19. rujna 2017.).

Posebno zanimanje za susret s predstavnicima HHI-ja (ravnateljica Vinka Kolić i pomoćnik ravnateljice za međunarodnu suradnju Željko Bradarić) postoji zato što obje zemlje, kao punopravne članice Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), lobiraju preko svojih diplomatskih predstavništava u zemljama primateljicama nastojeći riješiti pitanje naziva mora između tih dviju država.

U tom smislu, predstavnike veleposlanstava Republike Koreje i Japana zanimao je stav HHI-ja kao stručne institucije koja predstavlja Republiku Hrvatsku u IHO-u. Pored tog pitanja razmijenjeni su stavovi o mogućoj suradnji hidrografskih ureda na području temeljnih zadaća nacionalnih hidrografskih ureda: unapređenja sigurnosti plovidbe objavljivanjem kvalitetnih i pouzdanih podataka u službenim izdanjima navigacijskih karata i publikacija.

Zadnje vijesti