Održan sastanak s predstavnicima Hidrografskog ureda Ujedinjene Kraljevine - UKHO - a

7.3.2019. 16:20:00
Održan sastanak s predstavnicima Hidrografskog ureda Ujedinjene Kraljevine - UKHO - a

U Splitu u Hrvatskom hidrografskom institutu (HHI) od 06. do 07. ožujka 2019. god. održan je sastanak s predstavnicima Hidrografskog ureda Ujedinjene Kraljevine (UKHO).

Sastanak je ispred HHI-a vodila Vinka Kolić, ravnateljica Instituta, a ispred UKHO Karen Bennett, voditeljica Odjela za intelektualno vlasništvo (UKHO IPS). UKHO je jedan od vodećih svjetskih hidrografskih ureda te radeći s drugim nacionalnim hidrografskim uredima, postavljaju i podižu globalne standarde hidrografije, kartografije i plovidbe. 

Razmatrane su teme od obostranog interesa vezano za realizaciju i unapređenje suradnje uspostavljene potpisivanjem međusobnog Ugovora 2005. godine, od analize i ocjene dosadašnje ugovorene suradnje dvaju ureda do aktualnih pitanja zaštite i načina ugovaranja licenčnog korištenja HHI-podataka.

Usvojeno je nekoliko važnih zaključaka koji bi se trebali zajedničkim aktivnostima realizirati u narednom razdoblju do sljedećeg sastanka. Sastanak je protekao u radnoj i ugodnoj atmosferi te se još jednom potvrdila uspješna dugogodišnja suradnja s jednim od vodećih hidrografskih ureda u svijetu.

Zadnje vijesti

28.11.2023.
HHI na IHO Alumni seminaru

U organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), pod pokroviteljstvom Zaklade Nippon, od 25. do 27. listopada 2023. u Londonu je održan treći po redu CHART Project Alumni Seminar. Na trodnevni seminar pozvani su polaznici iz nacionalnih hidrografskih ureda koji su dosada stekli status pomorskog kartografa...

opširnije HHI na IHO Alumni seminaru