Održan sastanak projektnog tima projekta “JASPPer” s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave

13.11.2013. 16:07:00
Održan sastanak projektnog tima projekta “JASPPer” s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave

Dana, 12.11.2013. na Sveučilištu u Dubrovniku održan je sastanak partnera i suradnika na projektu JASPPer s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, te predstavnicima Javnih ustanova i firmi nadležnih za upravljanje vodama i morem.

Projekt JASPPer (Joint Actions for Sea Pollution Prevention) je EU/IPA projekt iz komponente II (Prekogranična suradnja), Mjera 1.1. (Zajedničke mjere za zaštitu okoliša, prirode i kulturne baštine) kojemu su neki od glavnih ciljeva uspostavljanje suradnje i povećanje kapaciteta za zajednički nadzor kvalitete morske vode i upravljanje otpadnim vodama između relevantnih institucija Republike Hrvatske i Crne Gore, kao i otkrivanje prekograničnih parametara onečišćenja.

Hrvatski partneri u projektu su: Hrvatski hidrografski institut i Sveučilište u Dubrovniku - Institut za more i priobalje, dok su crnogorski partneri u projektu: Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore i Sveučilište u Crnoj Gori - Institut za biologiju mora - Kotor.

Uvodnu riječ te predstavljanje projekta i partnera dao je doc.dr.sc. Nenad Leder iz Hrvatskog hidrografskog instituta koji je ujedno i voditelj projekta. Mr.sc. Pavle Đurašković, predstavnik Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore objasnio je ulogu crnogorskih partnera u projektu. Predstavnici Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, dr.sc. Enis Hrustić i dipl.ing. Stijepo Ljubimir, prezentirali su metodologiju i plan istraživanja utjecaja ispusta otpadnih voda u pograničnim područjima Republike Hrvatske i Crne Gore.

Sastanak je završen s konzultacijama projektnog tima s dionicima s ciljem aktivnog uključivanja, razmjene ideja i saznanja, te implementacije budućih projektnih rezultata u strategiji razvoja prekograničnog područja.

Više informacija:

http://www.hhi.hr/jaspper

Project manager: doc. dr.sc. Nenad Leder, nenad.leder@hhi.hr , +385(0) 21 308 853,

Project assistant: Vinka Jurić, vinka.juric@hhi.hr, +385(0) 21 308 802

Za sadržaj su odgovorni Hrvatski hidrografski institut i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije.

Zadnje vijesti