Održan sastanak projektnog tima projekta “JASPPer” s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave

11/13/2013 4:07:00 PM
Održan sastanak projektnog tima projekta “JASPPer” s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave

Dana, 12.11.2013. na Sveučilištu u Dubrovniku održan je sastanak partnera i suradnika na projektu JASPPer s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, te predstavnicima Javnih ustanova i firmi nadležnih za upravljanje vodama i morem.

Projekt JASPPer (Joint Actions for Sea Pollution Prevention) je EU/IPA projekt iz komponente II (Prekogranična suradnja), Mjera 1.1. (Zajedničke mjere za zaštitu okoliša, prirode i kulturne baštine) kojemu su neki od glavnih ciljeva uspostavljanje suradnje i povećanje kapaciteta za zajednički nadzor kvalitete morske vode i upravljanje otpadnim vodama između relevantnih institucija Republike Hrvatske i Crne Gore, kao i otkrivanje prekograničnih parametara onečišćenja.

Hrvatski partneri u projektu su: Hrvatski hidrografski institut i Sveučilište u Dubrovniku - Institut za more i priobalje, dok su crnogorski partneri u projektu: Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore i Sveučilište u Crnoj Gori - Institut za biologiju mora - Kotor.

Uvodnu riječ te predstavljanje projekta i partnera dao je doc.dr.sc. Nenad Leder iz Hrvatskog hidrografskog instituta koji je ujedno i voditelj projekta. Mr.sc. Pavle Đurašković, predstavnik Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore objasnio je ulogu crnogorskih partnera u projektu. Predstavnici Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, dr.sc. Enis Hrustić i dipl.ing. Stijepo Ljubimir, prezentirali su metodologiju i plan istraživanja utjecaja ispusta otpadnih voda u pograničnim područjima Republike Hrvatske i Crne Gore.

Sastanak je završen s konzultacijama projektnog tima s dionicima s ciljem aktivnog uključivanja, razmjene ideja i saznanja, te implementacije budućih projektnih rezultata u strategiji razvoja prekograničnog područja.

Više informacija:

http://www.hhi.hr/jaspper

Project manager: doc. dr.sc. Nenad Leder, nenad.leder@hhi.hr , +385(0) 21 308 853,

Project assistant: Vinka Jurić, vinka.juric@hhi.hr, +385(0) 21 308 802

Za sadržaj su odgovorni Hrvatski hidrografski institut i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije.

Latest

7/7/2021
Oceanographers on Islands

Invitation from the renowned Croatian scientist Dr. Jadranka Šepić, ass. prof. (Faculty of Science Split), winner of the HAZU award for scientific and artistic achievements in the area of natural sciences in 2020, to conceive and undertake educational activities on islands, was welcomed by...

read more Oceanographers on Islands