JASPPer - Okrugli stol u Kotoru

18.6.2014. 10:48:00
JASPPer - Okrugli stol u Kotoru

Dana 10.06.2014. u Kotoru održan je drugi Okrugli stol u sklopu projekta „JASPPer“, na kojem su, uz predstavnike projektnih partnera (Hrvatski hidrografski institut, Zavod za hidrometeorlogiju i seizmologiju iz CG, Institut za more i priobalje Dubrovnik i Institut za biologiju mora Kotor) i suradnika (Plovput) sudjelovali i predstavnici lokalne i regionalne samouprave kao i predstavnici javnih ustanova i firmi nadležnih za upravljanje vodama i morem.

Uvodnu riječ održao je Ranko Crmarić, predstavnik Hrvatskog hidrografskog instituta.

Katja Božić, predstavnica Povput-a iz Splita, održala je predavanje "Označavanje morskih ispusta u RH".

Nazočnima je održana prezentacija sa temom „Otpadne vode i efekti na životnu sredinu i ljudske aktivnosti“ predstavnika Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Pavle Đuraškovića.

Direktor Instituta za biologiju mora iz Kotora, Mirko Đurković, također je održao predavanje na temu „Utjecaj otpadnih voda na ribarstvo i akvakulturu – lokalni izazovi“.

Nakon prezentacija između sudionika okruglog stola uslijedila je rasprava, konzultacije i razmjena mišljenja o iznesenim prijedlozima u pravcu aktivnog uključivanja ciljanih skupina u projektne aktivnosti, kao i razmjene ideja i saznanja vezanih za ispuste otpadnih voda u prekograničnom području.

Više informacija:
http://www.hhi.hr/projects/viewproject/16,
http://www.meteo.co.me/misc.php?text=115&sektor=3
Project manager: Nenad Leder, nenad.leder@hhi.hr, +385 091/2257401
Project assistant: Vinka Kolić, vinka.kolic@hhi.hr, +385 091 2157065
Za sadržaj su odgovorni Hrvatski hidrografski institut i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije.

Zadnje vijesti