JASPPer - Okrugli stol u Kotoru

6/18/2014 10:48:00 AM
JASPPer - Okrugli stol u Kotoru

Dana 10.06.2014. u Kotoru održan je drugi Okrugli stol u sklopu projekta „JASPPer“, na kojem su, uz predstavnike projektnih partnera (Hrvatski hidrografski institut, Zavod za hidrometeorlogiju i seizmologiju iz CG, Institut za more i priobalje Dubrovnik i Institut za biologiju mora Kotor) i suradnika (Plovput) sudjelovali i predstavnici lokalne i regionalne samouprave kao i predstavnici javnih ustanova i firmi nadležnih za upravljanje vodama i morem.

Uvodnu riječ održao je Ranko Crmarić, predstavnik Hrvatskog hidrografskog instituta.

Katja Božić, predstavnica Povput-a iz Splita, održala je predavanje "Označavanje morskih ispusta u RH".

Nazočnima je održana prezentacija sa temom „Otpadne vode i efekti na životnu sredinu i ljudske aktivnosti“ predstavnika Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Pavle Đuraškovića.

Direktor Instituta za biologiju mora iz Kotora, Mirko Đurković, također je održao predavanje na temu „Utjecaj otpadnih voda na ribarstvo i akvakulturu – lokalni izazovi“.

Nakon prezentacija između sudionika okruglog stola uslijedila je rasprava, konzultacije i razmjena mišljenja o iznesenim prijedlozima u pravcu aktivnog uključivanja ciljanih skupina u projektne aktivnosti, kao i razmjene ideja i saznanja vezanih za ispuste otpadnih voda u prekograničnom području.

Više informacija:
http://www.hhi.hr/projects/viewproject/16,
http://www.meteo.co.me/misc.php?text=115&sektor=3
Project manager: Nenad Leder, nenad.leder@hhi.hr, +385 091/2257401
Project assistant: Vinka Kolić, vinka.kolic@hhi.hr, +385 091 2157065
Za sadržaj su odgovorni Hrvatski hidrografski institut i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije.

Latest

7/7/2021
Oceanographers on Islands

Invitation from the renowned Croatian scientist Dr. Jadranka Šepić, ass. prof. (Faculty of Science Split), winner of the HAZU award for scientific and artistic achievements in the area of natural sciences in 2020, to conceive and undertake educational activities on islands, was welcomed by...

read more Oceanographers on Islands