JASPPer - Okrugli stol u Herceg Novom

24.2.2014. 10:17:00
JASPPer - Okrugli stol u Herceg Novom

Dana 30.01.2014. u Herceg Novom u Institutu „Dr Simo Milošević“ održan je prvi Okrugli stol u sklopu projekta „JASPPer“, na kojem su, uz predstavnike projektnih partnera (Hrvatski hidrografski institut, Zavod za hidrometeorlogiju i seizmologiju iz CG, Institut za more i priobalje Dubrovnik i Institut za biologiju mora Kotor) i suradnika (Plovput) sudjelovali i predstavnici lokalne i regionalne samouprave kao i predstavnici javnih ustanova i firmi nadležnih za upravljanje vodama i morem (Vodovod i kanalizacija Kotor, Porto Montenegro iz Tivta i Direkcija za uređenje i izgradnju Kotor). Uvodnu riječ održao je Pavle Đurašković iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Katja Božić, predstavnica Plovput-a iz Splita, održala je predavanje na temu „Značaj pravilnog obilježavanja ispusta otpadnih voda za pomorsku sigurnost i prevenciju zagađenja“.

Nazočnima je održana prezentacija sa temom „Upravljanje otpadnim vodama“ Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore i Snežane Didanović. Pavle Đurašković također je održao predavanje na temu „Utjecaj komunalnih otpadnih voda na razvoj turizma“.

Nakon prezentacija između sudionika okruglog stola uslijedila je rasprava, konzultacije i razmjena mišljenja o iznesenim prijedlozima u pravcu aktivnog uključivanja ciljanih skupina u projektne aktivnosti, kao i razmjene ideja i saznanja vezanih za ispuste otpadnih voda u prekograničnom području.

 

Više informacija: http://www.hhi.hr/jaspper, http://www.meteo.co.me/misc.php?text=115&sektor=3
Project manager: Nenad Leder, nenad.leder@hhi.hr, +385 091 2257401
Project assistant: Vinka Jurić, vinka.juric@hhi.hr, +385 091 2157065
Za sadržaj su odgovorni Hrvatski hidrografski institut i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije.

Zadnje vijesti