JASPPer - Okrugli stol u Herceg Novom

2/24/2014 10:17:00 AM
JASPPer - Okrugli stol u Herceg Novom

Dana 30.01.2014. u Herceg Novom u Institutu „Dr Simo Milošević“ održan je prvi Okrugli stol u sklopu projekta „JASPPer“, na kojem su, uz predstavnike projektnih partnera (Hrvatski hidrografski institut, Zavod za hidrometeorlogiju i seizmologiju iz CG, Institut za more i priobalje Dubrovnik i Institut za biologiju mora Kotor) i suradnika (Plovput) sudjelovali i predstavnici lokalne i regionalne samouprave kao i predstavnici javnih ustanova i firmi nadležnih za upravljanje vodama i morem (Vodovod i kanalizacija Kotor, Porto Montenegro iz Tivta i Direkcija za uređenje i izgradnju Kotor). Uvodnu riječ održao je Pavle Đurašković iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Katja Božić, predstavnica Plovput-a iz Splita, održala je predavanje na temu „Značaj pravilnog obilježavanja ispusta otpadnih voda za pomorsku sigurnost i prevenciju zagađenja“.

Nazočnima je održana prezentacija sa temom „Upravljanje otpadnim vodama“ Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore i Snežane Didanović. Pavle Đurašković također je održao predavanje na temu „Utjecaj komunalnih otpadnih voda na razvoj turizma“.

Nakon prezentacija između sudionika okruglog stola uslijedila je rasprava, konzultacije i razmjena mišljenja o iznesenim prijedlozima u pravcu aktivnog uključivanja ciljanih skupina u projektne aktivnosti, kao i razmjene ideja i saznanja vezanih za ispuste otpadnih voda u prekograničnom području.

 

Više informacija: http://www.hhi.hr/jaspper, http://www.meteo.co.me/misc.php?text=115&sektor=3
Project manager: Nenad Leder, nenad.leder@hhi.hr, +385 091 2257401
Project assistant: Vinka Jurić, vinka.juric@hhi.hr, +385 091 2157065
Za sadržaj su odgovorni Hrvatski hidrografski institut i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije.

Latest

7/7/2021
Oceanographers on Islands

Invitation from the renowned Croatian scientist Dr. Jadranka Šepić, ass. prof. (Faculty of Science Split), winner of the HAZU award for scientific and artistic achievements in the area of natural sciences in 2020, to conceive and undertake educational activities on islands, was welcomed by...

read more Oceanographers on Islands