IPA - Trening osoblja HMZCG-a za aktivnost hidrografsko istraživanje/mjerenje marina od strane HHI-a

18.9.2012. 14:42:00
IPA - Trening osoblja HMZCG-a za aktivnost hidrografsko istraživanje/mjerenje marina od strane HHI-a

IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora

“Zajednička promocija i sigurnost nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na crnogorskom primorju”

Provedba aktivnosti 3.3. Trening osoblja HMZCG-a, Odjela za hidrografiju i oceanografiju Crne Gore za aktivnost hidrografsko istraživanje/mjerenje marina od strane HHI-a

Training of HI-M for hydrographic measurement of marinas by HHI 03.09.2012.-06.09.2012., Lepetane (Tivat)

U sklopu realizacije IPA projekta prekogranične suradnje Hrvatska - Crna Gora „Zajednička promocija i unapređenje razine sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju", Hrvatski hidrografski institut (HHI) kao vodeći partner pružio je podršku institucionalnom razvoju HMZCG-a te je izvršio projektnu aktivnost 3.3. Trening osoblja HMZCG-a, Odjela za hidrografiju i oceanografiju Crne Gore za aktivnost hidrografsko istraživanje/mjerenje marina od strane HHI-a.

Aktivnost je izvršena kroz planirani studijski posjet i edukaciju djelatnika HMZCG-a od strane djelatnika HHI-a razdoblju od 03.09.2012.-06.09.2012. Edukacija (predavanja i praktični dio) je održan u prostorima u Tivtu, na Pinama u zgradi UPS-a.

Kroz trodnevni trening izvršena je prezentacija opreme tj. osoblje Odjela za hidrografiju i oceanografiju Crne Gore upoznato je sa opremom HMZCG-a (Hidrografskog i oceanografskog odjela). Također je izvršeno praktično-spajanje opreme u integrirani hidrografski sustav. Polaznici edukacije dobili su preporuke u svezi pojedinih nedostataka i manjkavosti te popis aktivnosti koje trebaju biti napravljene kao priprema u razdoblju do dolaska i/b HIDRA i obavljanja aktivnosti 3.4. (Hidrografska izmjera). Polaznici edukacije također su upoznati sa detaljnim planom hidrografske izmjere – aktivnost 3.4. koja će se održati u periodu od 18.09.-02.10.2012.

Zadnje vijesti