Svjetski dan hidrografije 21. lipnja 2014. Hidrografija – mnogo više od same pomorske karte

18.6.2014. 15:13:00

Na prijedlog Međunarodne hidrografske organizacije (IHO) iz 2005. godine, na Glavnoj skupštini Ujedinjenih naroda donošenjem rezolucije A/60/30 prihvaćeno je da se 21. lipnja svake godine obilježi kao Svjetski dan hidrografije (WHD). Od 2007. godine Međunarodna hidrografska organizacija i njezine punopravne članice brojnim aktivnostima obilježavaju taj dan radi informiranja šire javnosti o važnosti hidrografije u svakodnevnom životu.

Organiziranjem promotivnih aktivnosti i manifestacija pozivaju se sve države članice IHO-a na suradnju u cilju promicanja sigurne plovidbe, posebno u području međunarodnih voda, luka i posebno osjetljivih zaštićenih morskih područja.

Ove se godine Svjetski dan hidrografije obilježava na temu „Hidrografija – mnogo više od same pomorske karte“. Tom je prigodom Međunarodna hidrografska organizacija izdala i priopćenje za medije.

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana hidrografije, u Hrvatskom hidrografskom institutu organizirana je prigodna izložba te je održana tematska tribina u organizaciji Udruge pomorskih kapetana.

Za građane će 26. i 27. lipnja od 10.00 do 14.00 sati biti otvoren stalni postav
Muzeja hidrografije u Hrvatskom hidrografskom institutu, Zrinsko-Frankopanska 161.

Zadnje vijesti

25.1.2023.
Hrvatski hidrografski institut i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske potpisali Sporazum o suradnji

Potpisan je Sporazum o suradnji između Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatskog hidrografskog instituta. Sporazumna suradnja odvijat će se realizacijom zajedničkih aktivnosti u području znanstveno-stručnih istraživanja razmjenom stručnih...

opširnije Hrvatski hidrografski institut i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske potpisali Sporazum o suradnji