Sudjelovanje predstavnika HHI-ja na edukaciji o upravljanju kartografskim podacima i Infrastrukturi prostornih podataka o moru (MSDI)

22.12.2022. 10:09:00
Sudjelovanje predstavnika HHI-ja na edukaciji o upravljanju kartografskim podacima i Infrastrukturi prostornih podataka o moru (MSDI)

U okviru aktivnosti jačanja kapaciteta u regiji Hidrografske komisije za Sredozemno i Crno more (MBSHC), pod pokroviteljstvom Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), od 5. do 9. prosinca 2022. na Sveučilištu u Istanbulu održane su trodnevne radionice na temu upravljanja kartografskim podacima i Infrastrukture prostornih podataka o moru, na kojima su sudjelovali predstavnici HHI-ja.

Na radionicama su predstavljene mogućnosti upravljanja kartografskim podacima, prilagodbe novim standardima te integracija prostornih podataka i njihova objava na geoportalima putem programa ESRI.

Aktivnim sudjelovanjem na radionicama predstavnici HHI-ja Daniela Staničić i Ante Kolić razmijenili su s kolegama iz drugih hidrografskih ureda iskustva u prikupljanju i obradi podataka u području svojih nadležnosti.
 

Zadnje vijesti

28.11.2023.
HHI na IHO Alumni seminaru

U organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), pod pokroviteljstvom Zaklade Nippon, od 25. do 27. listopada 2023. u Londonu je održan treći po redu CHART Project Alumni Seminar. Na trodnevni seminar pozvani su polaznici iz nacionalnih hidrografskih ureda koji su dosada stekli status pomorskog kartografa...

opširnije HHI na IHO Alumni seminaru