Sudjelovanje predstavnika HHI-ja na edukaciji o upravljanju kartografskim podacima i Infrastrukturi prostornih podataka o moru (MSDI)

22.12.2022. 10:09:00
Sudjelovanje predstavnika HHI-ja na edukaciji o upravljanju kartografskim podacima i Infrastrukturi prostornih podataka o moru (MSDI)

U okviru aktivnosti jačanja kapaciteta u regiji Hidrografske komisije za Sredozemno i Crno more (MBSHC), pod pokroviteljstvom Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), od 5. do 9. prosinca 2022. na Sveučilištu u Istanbulu održane su trodnevne radionice na temu upravljanja kartografskim podacima i Infrastrukture prostornih podataka o moru, na kojima su sudjelovali predstavnici HHI-ja.

Na radionicama su predstavljene mogućnosti upravljanja kartografskim podacima, prilagodbe novim standardima te integracija prostornih podataka i njihova objava na geoportalima putem programa ESRI.

Aktivnim sudjelovanjem na radionicama predstavnici HHI-ja Daniela Staničić i Ante Kolić razmijenili su s kolegama iz drugih hidrografskih ureda iskustva u prikupljanju i obradi podataka u području svojih nadležnosti.
 

Zadnje vijesti

25.1.2023.
Hrvatski hidrografski institut i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske potpisali Sporazum o suradnji

Potpisan je Sporazum o suradnji između Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatskog hidrografskog instituta. Sporazumna suradnja odvijat će se realizacijom zajedničkih aktivnosti u području znanstveno-stručnih istraživanja razmjenom stručnih...

opširnije Hrvatski hidrografski institut i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske potpisali Sporazum o suradnji