Sastanak radnih skupina PRIMAR-a za strateška i financijska pitanja

24.5.2023. 14:52:00

Redoviti godišnji sastanak radnih skupina za strateška i financijska pitanja PRIMAR RENC-a (regionalnog koordinacijskog centra za distribuciju službenih elektroničkih navigacijskih karata) održan je od 10. do 11. svibnja u Stavangeru (Norveška).

Ključna tema sastanka bila je uvođenje novog  standarda S-100, kao univerzalnog hidrografskog modela koji će biti osnova za razvoj IMO-ovog koncepta e-navigacije, te uloga PRIMAR-a u razvoju novih i nadogradnji postojećih usluga.

Tijekom sastanka prezentiran je prijedlog strateškog plana PRIMAR-a do 2030. godine i financijski izvještaj za prvi kvartal 2023. te su usvojene smjernice za planiranje proračuna PRIMAR-a za 2024. godinu. Članicama su prezentirani statusi postojećih PRIMAR-ovih projekata u vezi s novim standardom S-100 (Conversion Task project, S-101 Adaptations, Training Portal Update i dr.) kao i prijedlog novog projekta S-100 Simulator.

Više informacija o PRIMAR-u možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.primar.org/#/about

Zadnje vijesti

28.11.2023.
HHI na IHO Alumni seminaru

U organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), pod pokroviteljstvom Zaklade Nippon, od 25. do 27. listopada 2023. u Londonu je održan treći po redu CHART Project Alumni Seminar. Na trodnevni seminar pozvani su polaznici iz nacionalnih hidrografskih ureda koji su dosada stekli status pomorskog kartografa...

opširnije HHI na IHO Alumni seminaru