Prezentacija doprinosa HHI-a realizaciji projekta Hrvatskog VTMIS-a

15.12.2011. 11:55:00

U sklopu redovnih aktivnosti MMPI na realizaciji projekta uspostave Hrvatske službe nadzora i upravljanja pomorskim prometom (CVTMIS), u Zagrebu je 7. prosinca 2011. u MMPI održana VTMIS konferencija, na kojoj je jedan od izlagača bio mr. sc. Željko Bradarić, kap., pomoćnik ravnatelja za međunarodnu suradnju i sigurnost plovidbe. Na konferenciji su se okupili predstavnici brojnih stručnih, obrazovnih i znanstvenih institucija, te brodarskih i ostalih tvrtki čije su aktivnosti vezane uz more i sigurnost plovidbe. Sudjelovali su i predstavnici resornog ministarstva, lučkih kapetanija i operateri iz tri dosada uspostavljena VTS centra.

Cilj konferencije bio je sudionicima prezentirati stručne podloge koje su u svojim elaboratima i studijama izradile tvrtke i ustanove angažirane na projektu, kako bi stekli uvid u prijedloge rješenja i dali svoje komentare. Željko Bradarić je u 30-ak minuta izložio rezultate istraživanja s prijedlozima rješenja u vezi s definiranjem VTS područja i sektora prema vrstama VTS usluga, onako kako su predstavljeni u isporučenom elaboratu. S tim u vezi prezentirao je i prijedlog načina, strukture i sadržaja informacija o elementima VTS-a u službenim izdanjima Hrvatskog hidrografskog instituta.

Završnim izlaganjem na konferenciji, HHI je u skladu sa svojom ulogom u ovoj fazi realizacije projekta VTMIS-a, te bliskoj i kvalitetnoj suradnji s projektnim timom MMPI, u potpunosti ispunio dodijeljenu mu zadaću u projektu VTMIS-a. Očekuje se i buduća suradnja do potpune realizacije projekta, tj. puštanja sustava u operativni rad, a i nakon toga u skladu s ulogom HHI kao subjekta sigurnosti plovidbe u konkretnoj službi i pružatelja temeljne podloge za navigacijske sigurnosne informacije sadržane na službenim elektroničkim kartama (ENC) na konzoli VTS operatera.

Zadnje vijesti

28.11.2023.
HHI na IHO Alumni seminaru

U organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), pod pokroviteljstvom Zaklade Nippon, od 25. do 27. listopada 2023. u Londonu je održan treći po redu CHART Project Alumni Seminar. Na trodnevni seminar pozvani su polaznici iz nacionalnih hidrografskih ureda koji su dosada stekli status pomorskog kartografa...

opširnije HHI na IHO Alumni seminaru