Posjet Veleposlanstva Narodne Republike Kine gradu Splitu i Hrvatskom hidrografskom institutu

9.3.2012. 14:13:00
Posjet Veleposlanstva Narodne Republike Kine gradu Splitu i  Hrvatskom hidrografskom institutu

Hrvatski hidrografski institut sudjelovao je u organizaciji posjeta predstavnika Veleposlanstva Narodne Republike Kine u RH Gradu Splitu i Hrvatskom hidrografskom institutu 8. i 9. ožujka 2012.

Veleposlanika Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Nj. E. Shena Zhifeia, zajedno s predstavnicima HHI, primili su 8. ožujka 2012. gradonačelnik Grada Splita Željko Kerum i njegovi zamjenici Anđelka Visković i Jure Šundov. Tijekom susreta razgovaralo se o mogućnostima poslovne, gospodarske, tehničke i znanstvene suradnje između Grada Splita, sudionika pomorskog segmenta Splitsko-dalmatinske županije i drugih regija s Narodnom Republikom Kinom, te o bratimljenju Splita i jednog kineskog grada (najvjerojatnije grad Ningbo).

U Zavodu za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu (Palača Milesi) 9. ožujka 2012. održan je stručni skup pod nazivom „Mogućnosti suradnje Narodne Republike Kine i pomorskog gospodarstva Jadrana“, na kojem je Nj. E. Shen Zhifei, veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj, održao prezentaciju pod nazivom "Scientific Exploration of Marine Resources, Promote China's Peaceful Development”, a doc. dr. sc. Zvonko Gržetić, ravnatelj Hrvatskog hidrografskog instituta održao je prezentaciju “Possibilities of Cooperation of the People's Republic of China with the Hydrographic Institute of the Republic of Croatia in the Field of Education“. Na stručnom skupu raspravljalo se o mogućnostima ekonomsko-trgovinske suradnje i o uspostavi prijateljskih odnosa s kineskim gradovima.

Uz predstavnike kineskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj i predstavnike HHI, skupu su prisustvovali predstavnici pomorskog gospodarstva Jadrana, lokalne uprave i samouprave, sveučilišta i javnih institucija.

Prezentacije
Chinese ambasador Mr.Shen Zhifei
Zvonko Gržetić, ravnatelj HHI-a

Fotografije
Facebook album fotografija
HHI Galerija fotografija

Mediji
Grad Split
Slobodna Dalmacija

Zadnje vijesti

25.1.2023.
Hrvatski hidrografski institut i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske potpisali Sporazum o suradnji

Potpisan je Sporazum o suradnji između Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatskog hidrografskog instituta. Sporazumna suradnja odvijat će se realizacijom zajedničkih aktivnosti u području znanstveno-stručnih istraživanja razmjenom stručnih...

opširnije Hrvatski hidrografski institut i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske potpisali Sporazum o suradnji