Održana konferencija Dani IPP-a 2019.

15.11.2019. 20:01:00
Održana konferencija Dani IPP-a 2019.

Jedanaesta konferencija posvećena infrastrukturama prostornih podataka održana je 13. i 14. studenog u Splitu u zajedničkoj organizaciji Državne geodetske uprave i Hrvatskog hidrografskog instituta.

Ovogodišnjoj konferenciji prisustvovalo je oko 200 sudionika iz javnog, privatnog i akademskog sektora.

Dani IPP-a sastojali su se od radionice posvećene subjektima i lokalnim promotorima Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP) i centralnog dijela konferencije 11. NIPP i INSPIRE dana. 11. NIPP i INSPIRE dan održan je 14. studenog 2019., a na konferenciji je predstavljen novi portal Državne geodetske uprave – GeoHrvatska www.geohrvatska.hr koji je u probni rad pustio glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod.

Središnji dio konferencije bio je okrugli stol pod nazivom „Svatko može lako pronaći, razumjeti i koristiti prostorne podatke" na kojem su sudjelovali Vinka Kolić, ravnateljica Hrvatskog hidrografskog instituta, dr. sc. Vlasta Tutiš, načelnica Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze u Državnom hidrometeorološkom zavodu, Jarmila Pezo, predsjednica uprave IGEA d.o.o., Dino Ravnić, suosnivač i predsjednik uprave GIS Cloud d.o.o. i dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., glavni ravnatelj Državne geodetske uprave.

U nastavku konferencije održano je 10 predavanja raspoređenih u dvije sesije koje su pokrile različite teme vezane uz prostorne podatke.

Ovogodišnja konferencija Dani IPP-a 2019. sufinancirana je iz Europskog socijalnog fonda.

Vijest prenesena sa web stranica DGU. 

Zadnje vijesti