Održana info radionica u Dubrovniku – CoRE

14.11.2017. 10:26:00
Održana info radionica u Dubrovniku – CoRE

Info radionica s tematikom predstavljanja opreme koju su Hrvatski hidrografski institut (HHI), Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMS) i Institut za more i priobalje nabavili kroz projekt „CoRE“, održana je u prostorijama Sveučilišta u Dubrovniku (Institut za more i priobalje), Ul. Branitelja Dubrovnika 41 - Dubrovnik, 09. studenog 2017. godine.

Nakon pozdravne riječi, ravnateljica Hrvatskog hidrografskog instituta Vinka Kolić, te direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore Luka Mitrović, u uvodnom dijelu kratko su predstavili projekt „CoRE“.

Predstavnici partnerskih institucija Marko Mlinar (HHI), Golub Ćulafić (ZHMS) i Nikša Glavić (IMP) održali su prezentacije kojima je predstavljena nova oprema, njene karakteristike i mogućnosti. Kratko su predstavljeni i neki rezultati terenskih istraživanja u Republici Hrvatskoj i Crnoj Gori, prilikom kojih je primjenjena nabavljena oprema.

Sudionici radionice su imali priliku bliže se upoznati s dijelom nabavljene opreme i to Multiparametarska sonda, Herbarij i Prijenosni mikroskop. Info radionici su prisustvovali predstavnici partnerskih institucija, studenti i drugi zainteresirani sudionici.

Zadnje vijesti