Novo izdanje priručnika Popis svjetala i signala za maglu - Jadransko more - Jonsko more - Malteški

13.2.2014. 15:39:00
Novo izdanje priručnika Popis svjetala i signala za maglu - Jadransko more - Jonsko more - Malteški

Hrvatski hidrografski institut objavio je novo izdanje publikacije Popis svjetala i signala za maglu - Jadransko more - Jonsko more - Malteški otoci.

Popis svjetala i signala za maglu je nautička publikacija kojom se pomorac služi u pripremi plovidbe i za vrijeme plovidbe.

Popis svjetala i signala za maglu sadrži podatke o svjetionicima, obalnim i lučkim svjetlima, svjetlećim oznakama i signalima za maglu za Jadransko more, Jonsko more i Malteške otoke.U podacima su navedeni: broj svjetla, naziv, pozicija, karakteristika, visina nad morem, domet, izgled i visina konstrukcije te obilježje svjetla.

Popis svjetala i signala za maglu 2014., kao jedno od osnovnih navigacijskih pomagala (priručnik za plovidbu), mora se koristiti istovremeno s pomorskim kartama i drugim navigacijskim priručnicima u izdanju Hrvatskog hidrografskog instituta.

Novo izdanje Popisa svjetala i signala za maglu 2014. sadrži sve promjene na svjetlima, svjetionicima, svjetlećim oznakama i signalima za maglu koje su objavljene i ažurirane u Oglasu za Pomorce (OZP). Ovim izdanjem uvodi se objava karakteristike svjetala na engleskom jeziku u skladu s preporukama Međunarodne hidrografske organizacije (IHO).

Izlaskom iz tiska publikacije POPIS SVJETALA I SIGNALA ZA MAGLU (JADRANSKO MORE - JONSKO MORE - MALTEŠKI OTOCI) 2014. stavlja se izvan snage izdanje POPISA SVJETALA I SIGNALA ZA MAGLU (JADRANSKO MORE - JONSKO MORE - MALTEŠKI OTOCI) 2009.

Zadnje vijesti