Nastavak edukacije djelatnika HHI-a u organizaciji IHO-a

29.7.2019. 11:53:00
Nastavak edukacije djelatnika HHI-a u organizaciji IHO-a

U organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO) od 8. do 19. srpnja 2019. godine u Republici Koreji, u sjedištu Korejske hidrografske i oceanografske agencije (Korea Hydrographic and Oceanographic Agency - KHOA) u Busanu održano je usavršavanje pod nazivom - „Training for Trainers (TFT) Programme in Basic Hydrography“.

Uz polaznicu HHI-a, Anu Babić, u usavršavanju je sudjelovalo nekoliko članica IHO-a (Kolumbija, Urugvaj, Malezija, Nigerija i Myanma).

Program usavršavanja bazirao se na grupnom radu i diskusiji polaznika programa koji su svoja dosadašnja iskustva iz hidrografije i srodnih područja primijenjivali u svrhu analize kvalitete, potpunosti i ispravnosti materijala za tečaj CAT C Hydro. Polaznici su sudjelovali i na jutarnjem programu – „14th International Symposium on Application of Marine Geophysical Data, Undersea Feature Names and GEBCO Outreach“ koji se održao u Busanu 9. srpnja 2019. godine. Organiziran je i terenski obilazak i zadatak na brodu R/V Hae Yang 2000, koji se sastojao od savladavanja osnovnih karakteristika dijela opreme broda, te obilaska radnog prostora.

Na ceremoniji zatvaranja sudionicima usavršavanja dodijeljeni su certifikati o sudjelovanju uz prigodne govore predstavnika KHOA-e.

S ovim usavršavanjem nastavljen je niz edukacija zaposlenika HHI-a u organizaciji IHO-a i odlična suradnja svih članica.

 

Zadnje vijesti