IPA - Istraživanje prekograničnih ruta

27.10.2011. 13:33:00
IPA - Istraživanje prekograničnih ruta

U sklopu IPA 2 projekta prekogranične suradnje Hrvatska - Crna Gora „Zajednička promocija i unapređenje razine sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju", za vrijeme 10-dnevne plovidbe unajmljenim plovilom (sa skiperom) obišla su se mjesta na potencijalnim prekograničnim nautičko-turističkim plovidbenim rutama za jahte (jedrilice i motorne jahte) i megajahte. Tijekom plovidbe prikupljeni su podaci o važnijim prirodnim i kulturnim znamenitostima, turističkim uslugama i o sigurnosti plovidbe u prekograničnom području Dubrovačko-neretvanske županije i Crne Gore.

Obavljeno je i snimanje potencijalnih lokacija kamerom i fotoaparatom. Plan plovidbe u obalnom pojasu Dubrovačko-neretvanske županije i Crne Gore prilagođen je lokacijama s prethodno usklađenim prekograničnim nautičko-turističkim rutama za jahte (jedrilice i motorne jahte) i megajahte.

U navedenim aktivnostima sudjelovala su tri djelatnika Hrvatskog hidrografskog instituta (HHI), turistički stručnjak iz Hrvatske, projektni partner iz Crne Gore i skiper.

Više na stranicama IPA projekta

Zadnje vijesti