Hrvatski hidrografski institut i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske potpisali Sporazum o suradnji

25.1.2023. 10:09:00
Hrvatski hidrografski institut i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske potpisali Sporazum o suradnji

Potpisan je Sporazum o suradnji između Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatskog hidrografskog instituta.

Sporazumna suradnja odvijat će se realizacijom zajedničkih aktivnosti u području znanstveno-stručnih istraživanja razmjenom stručnih znanja, uspostavom interdisciplinarnih timova s ciljem istraživanja, zaštite i očuvanja podmorja i podvodne kulturne baštine, podvodnih nalazišta i nalaza, kao i zajedničkom obradom istraživanja te promocijom i popularizacijom podmorja i podvodne kulturne baštine.

Potpisivanjem ovog sporazuma Hrvatski hidrografski institut nastavlja s jačanjem međuresorne suradnje s obzirom na ranije potpisane sporazume o suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, kao i s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Zadnje vijesti

28.11.2023.
HHI na IHO Alumni seminaru

U organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), pod pokroviteljstvom Zaklade Nippon, od 25. do 27. listopada 2023. u Londonu je održan treći po redu CHART Project Alumni Seminar. Na trodnevni seminar pozvani su polaznici iz nacionalnih hidrografskih ureda koji su dosada stekli status pomorskog kartografa...

opširnije HHI na IHO Alumni seminaru