HHI sudjelovao na sastanku radne skupine IHO-a za infrastrukturu prostornih podataka o moru (MSDI)

7.2.2023. 19:51:00

Od 30. siječnja do 3 veljače 2023. u Genovi (Italija) je održan 14. sastanak radne skupine Međunarodne hidrografske organizacije za infrastrukturu prostornih podataka o moru (Marine Spatial Data Infrastructure – MSDI). Domaćin skupa bio je Hidrografski institut Italije. U sklopu suradnje IHO-a s UN-om i OGC-om održane su i zajedničke sjednice: 4. sastanak eksperata radne skupine za prostorne podatke o moru UN-a (WG-MGI) i OGC-ov godišnji sastanak radne skupine za podatke o moru (MDWG).

Uz više od 40 sudionika iz 19 zemalja, predstavnici Hrvatskog hidrografskog instituta Ena Sarajlić, Daniela Staničić i Goran Strinić, kao dio hrvatskog izaslanstva, predstavili su hrvatsko rješenje MSDI-ja i dosadašnja postignuća u prezentaciji i dijeljenju podataka iz područja nadležnosti HHI-ja.

Glavne teme programa radne skupine bile su daljnji razvoj MSDI-ja u svjetlu nadolazećeg standarda S-100, izrada nove verzije (3.0) publikacije C-17, daljnji razvoj MSDI-ja kao digitalne kopije (Digital Twin) stvarnog stanja u morskom okolišu i infrastrukturi.

Dokumenti

Zadnje vijesti