HHI na međunarodnoj terenskoj vježbi civilne zaštite Jadrana od onečišćenja 'ADRIATIC 2018'

23.5.2018. 17:19:00
HHI na međunarodnoj terenskoj vježbi civilne zaštite Jadrana od onečišćenja 'ADRIATIC 2018'

Državna uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Upravom za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije, Ministarstvom unutarnjih poslova – Upravom za izvanredne situacije Republike Crne Gore od 21. do 25. svibnja na području splitskog akvatorija organizira terensku vježbu civilne zaštite u okviru projekta "Full Scale Civil Protection Exercise - ADRIATIC 2018", sa scenarijem sudara trajekta i tankera zbog loših vremenskih uvjeta, s neposrednim posljedicama požara i onečišćenja mora. Vježba je dio projekta Europske unije u cilju povećanja pripravnosti civilne zaštite te poboljšanja intervencija u slučaju nezgoda na moru.

Aktivnosti su se provodile 22. svibnja na moru jugoistočno od rta Čiova, a istraživački brod "Palagruža" Hrvatskog hidrografskog instituta ugostio je promatrače koji su pratili odvijanje vježbe.

Više o vježbi možete pronaći na sljedećem linku: http://www.mppi.hr/default.aspx?id=36496

Zadnje vijesti

21.4.2021.
Novo izdanje publikacija na engleskom jeziku Adriatic Sea Pilot, Volume I i Adriatic Sea Pilot, Volume II

Peljar za male brodove službena je pomorska navigacijska publikacija u izdanju Hrvatskog hidrografskog instituta. Njezin je sadržaj usklađen s preporukama Međunarodne hidrografske organizacije (IHO) te s dobrom praksom nacionalnih hidrografskih ureda u izradi službenih publikacija te vrste. Poštujući ta načela i vodeći računa o...

opširnije Novo izdanje publikacija na engleskom jeziku Adriatic Sea Pilot, Volume I i Adriatic Sea Pilot, Volume II