Bilateralni sastanak Hrvatskog hidrografskog instituta i Hidrografskog instituta Italije

7.12.2011. 11:33:00
Bilateralni sastanak Hrvatskog hidrografskog instituta i Hidrografskog instituta Italije

U sklopu procesa sporazumijevanja za zaključivanje bilateralnog sporazuma između hidrografskih ureda Republike Hrvatske i Talijanske Republike, u Hrvatskom hidrografskom institutu dana 30. studenoga 2011. održan je radni sastanak na razini pomoćnika ravnatelja dvaju ureda. Hrvatsku delegaciju predvodio je Željko Bradarić, pomoćnik ravnatelja za međunarodnu suradnju i sigurnost plovidbe, a talijansku F. Paolo Lusiani, voditelj odjela za međunarodnu suradnju i studije.

U sastavu delegacije HHI bili su Pejo Bročić, načelnik kartografskog odjela, Mendi Čala, voditelj sistemske podrške Kartografskog odjela i ENC-a, te Danijel Pušić, voditelj poslova sistemske podrške Nautičkog odjela. U sastavu talijanske delegacije bili su V. Rosario La Pira, voditelj odjela izmjere i produkcije, te F. Massimiliano Nannini, načelnik kartografskog odjela. Na dnevnom redu, osim revizije i usuglašavanja drugog nacrta bilateralnog sporazuma, bile su vrlo aktualne teme preklapanja hrvatskih i talijanskih ENC-ova te dugogodišnja neodrživa situacija nedostatka papirnatih INT karata za Jadran, za čiju je izradu zadužena Italija. U cjelodnevnoj vrlo konstruktivnoj radnoj atmosferi postignut je značajan napredak i suglasnost o navedenim pitanjima.

Dogovorena je koprodukcija papirnatih INT karata za čitavo područje Jadranskog mora, riješeno je pitanje preklapanja za skupinu generalnih ENC-ova i prihvaćen je drugi nacrt bilateralnog sporazuma. Pitanje preklapanja preglednih ENC-ova ostavljeno je za daljnje dodatno elaboriranje s talijanske strane i potom razmatranje od strane HHI-a. U pauzi je organiziran posjet Muzeju hidrografije u zgradi Instituta.

Zadnje vijesti