4. Međunarodna konferencija o pomorskoj znanosti - IMSC 2012

13.2.2012. 9:30:00

Hrvatski hidrografski institut i Pomorski fakultet u Splitu organizatori su 4. međunarodne konferencije o pomorskoj znanosti, u suradnji s Fakultetom za pomorstvo i promet Sveučilišta u Ljubljani u Portorožu, te Fakultetom za pomorstvo Univerziteta Crne Gore u Kotoru.

Cilj je konferencije proširenje interesa znanstvenih, stručnih i svih ostalih zainteresiranih skupina za interdisciplinarno proučavanje problematike pomorstva. Glavne su teme: brodostrojarstvo, nautika, ekologija, hidrografija, sigurnosni sustavi, pomorsko pravo, upravljanje pomorskim sustavima, brodski informacijski sustavi, pomorsko zdravstvo itd. Konferencija će se održati od 16. do 17. lipnja 2012. u Splitu.

Zadnje vijesti

22.9.2022.
Javna objava „Obalne crte“ u izdanju Hrvatskog hidrografskog instituta

Obalna crta javno je objavljena na geoportalu HHI-ja te je omogućena usluga preuzimanja (WFS). Obalna crta Jadranskog mora ucrtava se na službenim pomorskim kartama kao razdjelnica između kopna i mora. U Hrvatskom hidrografskom institutu definirana je kao sjecište plohe kopna i plohe geoida koji je određen srednjom razinom visokih voda...

opširnije Javna objava „Obalne crte“ u izdanju Hrvatskog hidrografskog instituta