21. sjednica Savjetodavnog odbora PRIMAR-a

25.11.2014. 16:05:00
21. sjednica Savjetodavnog odbora PRIMAR-a

Dana 25. studenog 2014. u hotelu President u Splitu započeo je 21. sastanak Savjetodavnog odbora PRIMAR-a (PAC) u organizaciji Hrvatskog hidrografskog instituta.

PRIMAR je jedan od dva svjetska centra za distribuciju službenih elektroničkih navigacijskih karata (ENC), preko kojeg HHI kao punopravni član osigurava dostupnost hrvatskih ENC-ova krajnjim korisnicima na brodovima. Prijavljeno je više od dvadeset sudionika zemalja članica PRIMAR-a.

Na sastanku će se raspravljati o nizu aktualnih tema i pitanja, od strateških i operativnih financijskih i marketinških. Sva ta pitanja odnose se na izazove s kojima su suočeni nacionalni hidrografski uredi, pa time i HHI, u osiguravanju kvalitetnih i lako dostupnih službenih elektroničkih navigacijskih karata, koje su postale obvezne za određenu vrstu i veličinu brodova.

Bit će riječi i o dodatnim uslugama koje je PRIMAR razvio u suradnji sa svojim članicama i koje pruža njihovim pomorskim civilnim i vojnim upravama. Na otvorenom dijelu sastanka raspravljat će se i o pitanjima suradnje s predstavnicima drugog najpoznatijeg svjetskog centra za distribuciju ENC-ova (IC-ENC).

Uz sastanak PRIMAR-a,  27. studenog 2014. direktorica PRIMAR-a gđa Minika Bjorge održat će prezentaciju softvera ENC Inspector Service, namijenjenog za kontrolu ENC-ova od strane nadležnih osoba i službi.

Na prezentaciji koja će se održati u prostorijama HHI-a, očekuje se sudjelovanje 13 inspektora sigurnosti plovidbe iz svih lučkih kapetanija.

Zadnje vijesti