Publikacije

Navigacijske publikacije opisno daju podatke važne za sigurnost plovidbe koji se ne mogu prikazati na kartama. Izdaju se kao povremene publikacije (Peljari, Popis svjetala i signala za maglu, Nautičke tablice, Radioslužba) i kao periodične publikacije (Nautički godišnjak, Tablice morskih mijena). Sastavljene su na temelju podataka koje prikuplja HHI i ostali subjekati sigurnosti plovidbe, a izrađene su prema preporukama Međunarodne hidrografske organizacije.

Ostale publikacije obuhvaćaju razna znanstveno-stručna izdanja iz područja pomorstva, brodogradnje, pomorskog prava, nautičkog turizma i ekonomije, te publikacije iz serije Posebna izdanja s tematikom povijesnog razvoja pomorstva, hidrografije i kartografije na Jadranu.

 Ostale publikacije

Izvješće o mareografskim mjerenjima na istočnoj obali Jadrana 2011.

ISBN/ISSN:
ISSN 1330-6375
Autor:
HHI
Urednik:
HHI
Uvez:
Meki uvez
Jezik:
HR/EN
Datumi izdanja
Prvo izdanje Novo izdanje Nova naklada
siječanj, 1954 travanj, 2013
OZP
Održavanje OZP-om: NE
Opis

"Izvješće o mareografskim mjerenjima na istočnoj obali Jadrana" periodična je publikacija Hrvatskog hidrografskog instituta u Splitu.

U izvješću su prikazana mjerenja mareografa u Rovinju, Bakru, Zadru, Pločama, u luci split, na rtu Marjan (Split) i u Dubrovniku.

U pripremanju ove publikacije vrijedan doprinos daje Geofizički zavod "Andrija Mohorovičić" Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i Institut za oceanografiju i ribarstvo u Splitu. Publikacija se tiska dvojezično (hrvatski i engleski) zbog njezine neupitne važnosti u međunarodnoj razmjeni publikacija.