Publikacije

Navigacijske publikacije opisno daju podatke važne za sigurnost plovidbe koji se ne mogu prikazati na kartama. Izdaju se kao povremene publikacije (Peljari, Popis svjetala i signala za maglu, Nautičke tablice, Radioslužba) i kao periodične publikacije (Nautički godišnjak, Tablice morskih mijena). Sastavljene su na temelju podataka koje prikuplja HHI i ostali subjekati sigurnosti plovidbe, a izrađene su prema preporukama Međunarodne hidrografske organizacije.

Ostale publikacije obuhvaćaju razna znanstveno-stručna izdanja iz područja pomorstva, brodogradnje, pomorskog prava, nautičkog turizma i ekonomije, te publikacije iz serije Posebna izdanja s tematikom povijesnog razvoja pomorstva, hidrografije i kartografije na Jadranu.

 Navigacijske publikacije

Tablice morskih mijena - Jadransko more - Istočna obala 2021

Oznaka:
HI-OCO-57
ISBN/ISSN:
ISSN 0350-3488
Autor:
HHI
Urednik:
HHI
Uvez:
Meki uvez
Broj stranica:
111
Jezik:
HR/EN
Datumi izdanja
Prvo izdanje Novo izdanje Nova naklada
siječanj, 1974 studeni, 2020
OZP
Održavanje OZP-om: NE
Opis

Publikacija se izdaje svake godine na hrvatskom i engleskom jeziku u 100 primjeraka. Grafički prikaz položaja luka (mareografskih postaja) na istočnoj obali Jadrana, s prognoziranim vremenom nastupa visokih i niskih voda za svaki dan u godini, objavljen je i na web stranicama Instituta. U prvom dijelu publikacije navedeni su opći podaci i harmonične konstante za 8 glavnih luka (Rovinj, Bakar, Mali Lošinj, Zadar, Split, Vis, Ploče i Dubrovnik) te prognoze vremena nastupa i visine visokih i niskih voda za svaki dan u tekućoj godini. Drugi dio sadrži popravke vremena i visina visokih i niskih voda za 9 sporednih luka na istočnoj obali Jadrana. Na kraju je prikazan kalendar Mjesečevih mijena za tekuću godinu. Sve karte i publikacije mogu se kupiti preko naših ovlaštenih distributera.