Ostale publikacije

Jadranski arhipelag - akvatorij Split

ISBN/ISSN:
ISBN 978-8953-6165-54-4
Autor:
grupa autora / group of authors
Urednik:
Zvonko Gržetić, Tonći Jeličić, Julije Skelin, Mirjana Tepšić, Pejo Bročić, Marijan Ferenčak, Goran Crnošija, Goran Strinić, Milivoj Pogančić, Vesna Tomić, Kartografski odjel, Nautički odjel i drugi
Uvez:
Meki uvez
Broj stranica:
264
Jezik:
HR
Datumi izdanja
Prvo izdanje Novo izdanje Nova naklada
siječanj, 2012
OZP
Održavanje OZP-om: NE
Opis

Dragi ljubitelji Jadrana,

Predstavljamo vam prvu od šest publikacija Hrvatskog hidrografskog instituta, kojima ćemo prezentirati istočnu obalu Jadranskoga mora. Namjera nam je da kao službena institucija Republike Hrvatske, zadužena za sigurnost plovidbe na moru, predstavimo naše znanje i iskustvo nautičarima radi kvalitetnog planiranja boravka u ovom akvatoriju, te da im omogućimo što sigurniju plovidbu Jadranom.

Iako se naša uloga temelji na prikupljanju, analiziranju i predstavljanju službenih podataka, nastojimo pratiti sve veće zahtjeve tržišta koje se brzo prilagođava novoj tehnologiji te rastućoj potrebi nautičara za korisnim informacijama. Pokušali smo predvidjeti vaše potrebe, prepoznati vaše navike, zadovoljiti vaše želje i pripremiti vam poneko ugodno iznenađenje. Željeli smo prezentirati Jadran na način koji je vama najdraži: otkriti njegovu neizmjernu ljepotu, odškrinuti jedan dio njegove duše. Nastojali smo biti drukčiji od ostalih, inovativniji i precizniji. Pri tome nismo zaboravili da namjera inovacije nije samo dobro dizajniran proizvod. Cilj je naše inovativne publikacije da njeni korisnici budu kvalitetno informirani.

Zbog vas je i nastala ova knjiga, sa željom da svim nautičarima približimo bogatstvo i raznolikost naše obale. Ali ne samo nautičarima. Ona će koristiti svim ljubiteljima mora i otoka, pa i onima kojima su otoci stalno mjesto boravka. Temelji se na viziji koja se stvarala uspješnom suradnjom djelatnika i vanjskih suradnika Instituta, zaljubljenika u Jadran. Svima im od srca hvala.

Želja nam je da ovakvom kombinacijom iskustva i kreativnosti zajednički stvaramo buduća izdanja. Stoga vas pozivamo, kao suradnike, da svoja iskustva plovidbe Jadranom podijelite s nama, te na taj način svojim zapažanjima doprinesete sigurnoj plovidbi Jadranom, na obostrano zadovoljstvo.

Welcome aboard!