Potpisan Sporazum o suradnji između Pomorskog fakulteta u Splitu i Hrvatskog hidrografskog instituta

23.6.2022. 13:30:00

Dana 21. lipnja 2022. godine u prostorijama Pomorskog fakulteta u Splitu potpisan je Sporazum o znanstveno-istraživačkoj, obrazovnoj, tehničko-stručnoj i poslovnoj suradnji između Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Hrvatskog hidrografskog instituta.

U sklopu događaja održan je i obilazak zvjezdarnice te suvremeno opremljenih laboratorija i nautičko-strojarskih simulatora Pomorskog fakulteta, a događaju su nazočili dekan Pomorskog fakulteta, prof. dr. sc. Pero Vidan, njegovi suradnici izv. prof. dr. sc. Ivan Peronja i doc. dr. sc. Luka Vukić, te ravnateljica Hrvatskog hidrografskog instituta Vinka Kolić.

Sporazumna suradnja će se odvijati kroz realizaciju zajedničkih istraživačko-razvojnih projekata, studija i ekspertiza, zajedničku organizaciju znanstveno-stručnih skupova, radionica i seminara, podršku u obrazovanju itd., a sve s ciljem čvršćeg povezivanja prakse, znanosti i istraživačkog rada. Konačno, realizacija ove suradnje doprinijet će povezivanju, upotpunjavanju i poboljšavanju djelatnosti potpisnika ovog Sporazuma.

Ugovor o suradnji potpisali su i Plovput d.o.o. Split, Cemex Hrvatska d.d., Jadroagent d.d. Rijeka, Brodospas d.d. Split, te Adria Docks d.o.o.

Zadnje vijesti