Oceanografi na otoku

7.7.2021. 13:35:00
Oceanografi na otoku

Na poziv renomirane hrvatske znanstvenice dr. sc. Jadranke Šepić, doc. (Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu), dobitnice nagrade HAZU za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u području prirodnih znanosti 2020., za osmišljavanje i provođenje edukativnih aktivnosti na otocima odazvali su se: mlada ambasadorica istraživačkog instituta European Marine Board dr. sc. Natalija Dunić (Institut za oceanografiju i ribarstvo, Split) te Maja Karlović, mag. edu., i Marko Mlinar, dipl. ing. (Hrvatski hidrografski institut, Split).

U okviru manifestacije „Oceanografi na otoku“ tim mladih oceanografa, zaljubljenika u otoke, održat će radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta te organizirati znanstvene kafiće i igraonice društvenih igara na temu mora. Manifestacija će se održati ovog ljeta u Veloj Luci, Preku, Jelsi i Vrboskoj.

Navedene aktivnosti provode se u okviru projekta „Estimating contribution of sub-hourly sea level oscillations to overall sea level extremes in changing climate (ShExtreme)“ koji financira Europsko istraživačko vijeće (853045) te projekta „Strength and variability of the Adriatic sea level extremes in present and future climates (Stvar-Adri)“ koji financira Hrvatska zaklada za znanost (IP-2019-04-5875), u kojem sudjeluje i Oceanološki odjel Hrvatskog hidrografskog instituta.

Veselimo se skorom viđenju u Veloj Luci 9. i 10. srpnja 2021.

Više informacija o aktivnostima možete pronaći na Facebook stranici „Oceanografi na otoku“.

Dobrodošli!

Zadnje vijesti