Novo izdanje službene publikacije „TABLICE MORSKIH MIJENA, Jadransko more – istočna obala 2022.”

29.10.2021. 10:15:00

Hrvatski hidrografski institut objavio je novo izdanje službene publikacije „TABLICE MORSKIH MIJENA, Jadransko more – istočna obala 2022.”
Prognozirane visine visokih i niskih voda prikazane su u centimetrima iznad hidrografske nule. Hidrografska nula jest razina mora u odnosu na koju su prikazane dubine na pomorskim kartama u izdanju Hrvatskoga hidrografskog instituta. Tablice morskih mijena izdaju se godišnje od 1974. godine. Tiskaju se dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku. Publikacija sadrži grafički prikaz položaja luka (mareografskih postaja) na istočnoj obali Jadrana za koje su prognozirana vremena nastupa visokih i niskih voda za svaki dan u godini.
U prvom dijelu publikacije navedeni su opći podaci i harmoničke konstante za osam glavnih luka te prognozirana vremena nastupa i visine visokih i niskih voda za svaki dan u godini. U drugom dijelu prikazani su popravci vremena i visina te druge potrebne konstante za određivanje vremena nastupa te visine visokih i niskih voda za devet sporednih luka na istočnoj obali Jadrana. Na kraju publikacije nalazi se kalendar Mjesečevih mijena te naslovi, simboli i kratice na hrvatskom i engleskom jeziku.
Publikacija je dostupna kod ovlaštenih distributera.

Zadnje vijesti

28.11.2023.
HHI na IHO Alumni seminaru

U organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), pod pokroviteljstvom Zaklade Nippon, od 25. do 27. listopada 2023. u Londonu je održan treći po redu CHART Project Alumni Seminar. Na trodnevni seminar pozvani su polaznici iz nacionalnih hidrografskih ureda koji su dosada stekli status pomorskog kartografa...

opširnije HHI na IHO Alumni seminaru