4th International Maritime Science Conference - IMSC 2012

19.6.2012. 15:00:00
4th International Maritime Science Conference - IMSC 2012

Dana 16.06. 2012. u Splitu u hotelu President otvorena je 4. Međunarodna konferencija o pomorskoj znanosti – 4th International Maritime Science Conference-IMSC 2012. u organizaciji Pomorskog fakulteta iz Splita i Hrvatskog hidrografskog instituta iz Splita te u suorganizaciji sa Pomorskim fakultetom iz Kotora iz Crne Gore i Fakulteta za pomorstvo i promet iz Portoroža iz Slovenije. Pokrovitelji konferencije su Lučka uprava Ploče i Lučka uprava Split.

Sudionike konferencije su pozdravili: zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture gosp. Zdenko Antešić; akademik Josip Božićević; ravnatelj Hrvatskog hidrografskog instituta doc.dr.sc. Zvonko Gržetić; dekanica Pomorskog fakulteta u Splitu prof.dr.sc. Rosanda Mulić te prorektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Roko Andričević. Tema IMSC konferencije je pomorstvo i znanstvene discipline vezane uz more i pomorstvo. Pomorstvo ima značajan utjecaj na gospodarstvo Republike Hrvatske. Izloženo je gospodarskoj recesiji, raspremanju brodova zbog nedostatka poslova na tržištu i visokim vozarinama. Svjetska mora se nekontrolirano zagađuju, a hrvatski pomorci su sve češće izloženi opasnostima od terorizma, piratstva i posrnulih brodara. Hrvatski pomorci sve teže pronalaze poslove na brodu zbog nelojalne konkurencije s istoka, često nedostatne razine znanja za plovidbu tehnološki sve zahtjevnijim brodovima. Stoga su pokušaji pronalaska rješenja koja bi mogla pripomoći na globalnoj razini, a koja se iznose na ovakvim skupovima od značaja.

Uz predstavnike Hrvatskog hidrografskog instituta i Pomorskog fakulteta iz Splita na konferenciji su prezentirali svoje radove znanstvenici i stručnjaci iz inozemstva čime se pridonosi međunarodnom značaju ovog događaja.

Organizatori Konferencije se nadaju da će ovom konferencijom potaknuti interes i jačanje pomorske orijentacije grada Splita i šire regije.

Sve dodatne informacije

Kontakt: Vinka Jurić, mob: 091 215 7065, vinka.juric@hhi.hr

Zadnje vijesti