Posjet državne tajnice MMPI-a Hrvatskom hidrografskom institutu

9/24/2017 1:19:00 PM
Posjet državne tajnice MMPI-a Hrvatskom hidrografskom institutu

Dana 21. rujna 2017. god. državna tajnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dr.sc. Maja Markovčić Kostelac za vrijeme svog radnog posjeta Splitsko – dalmatinskoj županiji posjetila je Hrvatski hidrografski institut (HHI).

Zajedno s izaslanstvom MMPI-a (Pomoćnik ministra kap. Siniša Orlić, Načelnik sektora u Upravi sigurnosti plovidbe,ujedno i predsjednik Upravnog vijeća HHI-a g. Lukša Čičovački) i ravnateljicom Instituta Vinkom Kolić, i njenim najbližim suradnicima održan je radni sastanak. Na sastanku su predstavnici MMPI upoznati s trenutnim stanjem hidrografske službe i ciljevima u 2018. Težište aktivnosti biti će na realizaciji utvrđenih prioriteta hidrografske izmjere, te obradi i publiciranju izmjerenih podataka u službenim izdanjima HHI-a čime će se značajno doprinijeti unapređenju hidrografsko-navigacijskog segmenta sigurnosti plovidbe. Pored navedenog razmijenjena su mišljenja po određenim administrativnim i regulatornim pitanjima u vezi s hidrografskom službom.

Državna tajnica posjetila je i stalni postav Muzeja hidrografije u HHI-u pri čemu se upoznala s najvažnijim detaljima povijesti i sadašnjosti hidrografske djelatnosti na obali Jadranskog mora koja se kontinuirano obavlja već 210 godina. Tom prigodom sastala se i porazgovarala sa zaposlenicima HHI-a, te je zajedno s ravnateljicom dala izjavu za novinare.

Latest