Održana info radionica - CoRE

10/2/2017 12:26:00 PM
Održana info radionica - CoRE

Info radionica s tematikom predstavljanja opreme koju su Hrvatski hidrografski institut (HHI), Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMS) i Institut za more i priobalje nabavili kroz projekt „CoRE“, održana je u prostorijama HHI-a - Split, 28. rujna 2017. godine.

Nakon pozdravne riječi, ravnateljica Hrvatskog hidrografskog instituta Vinka Kolić, te direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore Luka Mitrović, u uvodnom dijelu kratko su predstavili projekt „CoRE“.

Predstavnici partnerskih institucija Srđan Čupić (HHI) i Radovan Kandić (ZHMS) održali su prezentacije kojima je predstavljena nova oprema, njene karakteristike i mogućnosti. Kratko su predstavljeni i neki rezultati terenskih istraživanja u Republici Hrvatskoj i Crnoj Gori, prilikom kojih je primjenjena nabavljena oprema.

Sudionici radionice su imali priliku bliže se upoznati s dijelom nabavljene opreme i to posebno uređajem za panoramsko snimanje morskog dna (Side scan sonar) i valografskom plutačom (Directional wave rider buoy).

Info radionici su prisustvovali predstavnici partnerskih institucija, lučkih uprava, Plovput-a, Udruga pomorskih kapetana, Pomorska škola Split, Pomorski muzej Split i drugi zainteresirani sudionici.

Više informacija: http://www.projectcore.info/

Latest