HHI na 16. Festivalu znanosti

5/4/2018 6:00:00 PM
HHI na 16. Festivalu znanosti

Dana 16. travnja 2018. Hrvatski hidrografski institut sudjelovao je na 16. Festivalu znanosti, koji se održao od 16. do 21. travnja u 23 hrvatska grada. Sudionici su imali priliku upoznati se pobliže s radom HHI-ja i razgledati dio opreme koja se koristi za istraživanje mora (oceanologija), kao i navigacijska sredstva i nautičke publikacije. Među izloženom opremom mogli su se vidjeti izlošci iz stalnog postava Muzeja hidrografije (npr. heliograf) te suvremena oprema koja se koristi u današnje vrijeme (Niskinov crpac, strujomjer itd.).

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine u cilju približavanja znanosti javnosti informiranjem o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšavanjem javne percepcije znanstvenika, te motiviranjem mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Organizatori Festivala znanosti su sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Latest

10/26/2021
5th Meeting of the IHO Council

The 5th Meeting of the IHO Council was held on the IHO premises in Monaco from 19 to 21 October 2021. Due to specific circumstances related to the pandemic, this meeting, like the previous one, was held by videoconference, but in a slightly modified, so-called hybrid format...

read more 5th Meeting of the IHO Council