Djelatnici HHI-a sudjelovali na uvodnom sastanku radne skupine IHO-a za hidrografske izmjere (HSWG 0)

5/12/2021 12:30:00 PM
Djelatnici HHI-a sudjelovali na uvodnom sastanku radne skupine IHO-a za hidrografske izmjere (HSWG 0)

Radna skupina za hidrografske izmjere (HSWG) je novoosnovana radna grupa Međunarodne organizacije za hidrografiju (IHO) unutar Komisije za hidrografske djelatnosti i standarde s težištem na pitanjima vezanim za provođenje hidrografskih izmjera i održavanje pripadajućih publikacija IHO-a, u prvom redu S-44 Standarda za hidrografske izmjere i C-13 IHO Priručnika za hidrografiju.

Djelatnici Hidrografskog Instituta Hrvoje Čikotić i Ljerka Vrdoljak sudjelovali su na uvodnom sastanku Grupe kao predstavnici Hrvatskog hidrografskog instituta.

Sastanak je bio uvodnog karaktera, a razgovaralo se i o trenutnom statusu, održavanju i promociji S-44 standarda; pregledu i budućim promjenama C-13 Priručnika za hidrografiju te planu rada Grupe za u periodu 2021-2022.

Latest

7/26/2023
1st meeting of the Hydrographic-Navigational Council in the new term

First meeting of the Hydrographic-Navigational Council in the new term was held on 21. July 2023 on the premises of the Hydrographic institute of the Republic of Croatia. The Hydrographic-Navigational Council has a president and nine members, who are appointed for a period of four years and dismissed by the Ministry of the Sea, Transport and Infrastructure...

read more 1st meeting of the Hydrographic-Navigational Council in the new term