Djelatnici HHI-a sudjelovali na uvodnom sastanku radne skupine IHO-a za hidrografske izmjere (HSWG 0)

5/12/2021 12:30:00 PM
Djelatnici HHI-a sudjelovali na uvodnom sastanku radne skupine IHO-a za hidrografske izmjere (HSWG 0)

Radna skupina za hidrografske izmjere (HSWG) je novoosnovana radna grupa Međunarodne organizacije za hidrografiju (IHO) unutar Komisije za hidrografske djelatnosti i standarde s težištem na pitanjima vezanim za provođenje hidrografskih izmjera i održavanje pripadajućih publikacija IHO-a, u prvom redu S-44 Standarda za hidrografske izmjere i C-13 IHO Priručnika za hidrografiju.

Djelatnici Hidrografskog Instituta Hrvoje Čikotić i Ljerka Vrdoljak sudjelovali su na uvodnom sastanku Grupe kao predstavnici Hrvatskog hidrografskog instituta.

Sastanak je bio uvodnog karaktera, a razgovaralo se i o trenutnom statusu, održavanju i promociji S-44 standarda; pregledu i budućim promjenama C-13 Priručnika za hidrografiju te planu rada Grupe za u periodu 2021-2022.

Latest

7/7/2021
Oceanographers on Islands

Invitation from the renowned Croatian scientist Dr. Jadranka Šepić, ass. prof. (Faculty of Science Split), winner of the HAZU award for scientific and artistic achievements in the area of natural sciences in 2020, to conceive and undertake educational activities on islands, was welcomed by...

read more Oceanographers on Islands