CoRE - Okrugli stol u Budvi

10/17/2017 3:21:00 PM
CoRE - Okrugli stol u Budvi

Dana  05.10.2017. godine u Bečićima/Budva (hotel The Queen of Montenegro) održan je drugi Okrugli stol u sklopu projekta „CoRE“ na temu sigurnost plovidbe u aluvijalnim područjima.

Na Okruglom stola sudjelovali su predstavnici projektnih partnera i to Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Hrvatskog hidrografskog instituta – HHI, Sveučilišta u Dubrovniku – Instituta za more i priobalje – IMP, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i suradnik na projektu PAP RAC, predstavnici javnih ustanova i institucija nadležnih za sigurnost plovidbe, predstavnici Vojske Crne Gore Mornarica, Direktorata za pomorski saobraćaj Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Lučka uprava, Lučke kapetanije Bar, Opčina Kotor, Agencije za zaštitu životne sredine i televizija Budva.

Prezentirani su preliminarni rezultati hidrografskog i oceanografskog te biološkog istraživanja i uzorkovanja koje je odrađeno u dubrovačkom akvatoriju, akvatoriju delte Neretve (pristup luci Ploče, spoj Baćinska jezera i mora), delte rijeke Bojane, plaže Sutomorska i Mogren.

Prezentirana je oprema koja je nabavljena EU sredstvima: Valografska plutača, Side Scan Sonar, Multibeam, multiparametarska sonda, herbarijska oprema i spektrofotometar u vrijednosti većoj od 250.000,00 eura te Status pomorskog/morskog dobra u Republici Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Kapetan Vladan Radonjić održao je prezentaciju na temu sigurnosti plovidbe i preporuke za sigurnost plovidbe u delti rijeke Bojane. Nakon prezentacija između sudionika okruglog stola uslijedila je rasprava, konzultacije i razmjena mišljenja o problemima i stanju morskog dobra u Crnoj Gori i Republici Hrvatskoj.

Više informacija: http://www.projectcore.info/

Latest

7/12/2024
Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)

On behalf of the Republic of Croatia, its Hydrographic Institute (HHI) chaired the 24th MBSHC Conference (MBSHC24), held in Constanţa, Romania, from 2 to 4 July 2024. The Conference was hosted by Romania, which at the close took over the chairmanship from the Republic of Croatia...

read more Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)