Sudjelovanje na regionalnoj konferenciji „Intermodalni prijevoz i razvojni projekti“

14.10.2011. 16:14:00
Sudjelovanje na regionalnoj konferenciji „Intermodalni prijevoz i razvojni projekti“

Predstavnici HHI-a sudjelovali na regionalnoj konferenciji „Intermodalni prijevoz i razvojni projekti“ i na 6. međunarodnom znanstvenom savjetovanju „Ports and Waterways“ - POWA

Regionalna konferencija „Intermodalni prijevoz i razvojni projekti“ održana je od 12. do 13. listopada 2011. u Zagrebu (Hrvatska gospodarska komora) u organizaciji Klastera intermodalnog prijevoza i Hrvatske gospodarske komore, te pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Konferenciju je otvorio kap. Mario Babić, državni tajnik za more u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Prvi dan konferencije bio je posvećen trenutnom stanju intermodalnog prijevoza u RH, a drugog dana predstavljeni su europski fondovi FP7, TEN-T, Marco Polo II, IPA (Adriatic, SEE, MED), CIP, te Operativni program za promet. Održana je radionica na kojoj su sudionici razmijenili iskustva iz korištenja fondova i implementacije projekata EU.

U sklopu konferencije održano je 6. međunarodno znanstveno savjetovanje „Ports and Waterways“ - POWA u organizaciji Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, o problematici vodnog i kopnenog prometa. Konferenciji su prisustvovali predstavnici Hrvatskog hidrografskog instituta: ravnatelj dr. sc. Zvonko Gržetić i Vinka Jurić, pomoćnica ravnatelja.

Zadnje vijesti