Prezentacija softverskog programa CARIS u HHI-u

11.6.2018. 17:55:00
Prezentacija softverskog programa CARIS u HHI-u

U Hrvatskom hidrografskom institutu 30. svibnja 2018. održana je prezentacija softverskog paketa CARIS. CARIS je svjetski poznata tvrtka u području IT rješenja za potrebe hidrografskih ureda. Oko 80 % svih hidrografskih ureda u svijetu ima implementirano u cijelosti ili parcijalno neko softversko i tehnološko rješenje CARIS-a.

Prezentaciju je održao predstavnik Teledyna Peter Schwarzberg, direktor prodaje za regiju EMEA.

Softverski paket CARIS namijenjen je za podršku i upravljanje svim osnovnim proizvodnim poslovnim procesima modernog hidrografskog ureda. Programski paket, tzv „complete hydrographic production solution“ modularno je koncipiran. Postoje četiri osnovna modula za četiri ključna dijela digitalne hidrografske proizvodne linije: modul za postprocesing mjernih podataka, modul baze podataka i upravljanje bazama podataka, modul za izradu proizvoda i usluga (službenih izdanja navigacijskih karata i priručnika u analognom i digitalnom obliku) te modul za dijeljenje proizvoda i usluga putem mrežnih usluga. Svaki modul sadržava po nekoliko posebnih softvera za pojedine segmente poslovnih proizvodnih procesa. Koncept cijelog sustava vrlo je pogodan za potencijalne korisnike jer omogućava nabavu pojedinačnih modula i pojedinačnih softvera kao „standalone“ opcije. Osim toga, osigurana je visoka razina interoperabilnosti, uvoz i izvoz brojnih formata podataka. Time se osigurava i jednostavniji prijelaz s različitih platformskih i softverskih postojećih rješenja. Osim navedenih pogodnosti na konceptualnoj razini, vrijedno je spomena da pojedina softverska rješenja korisnicima omogućavaju visok stupanj automatizacije procesa tijekom obrade i pripreme podataka u proizvodima i uslugama, što rezultira smanjenjem vremena konverzije i vremena obrade podataka.

S obzirom na potrebu unapređenja i automatizacije postojećih poslovnih procesa baziranih na postojećoj digitalnoj proizvodnoj liniji unutar HHI-ja (uspostavljena u razdoblju od 2007. do 2009.), CARIS-ov cjelokupni koncept i/ili pojedinačna IT rješenja čine se vrlo prihvatljivim za HHI.

 

Zadnje vijesti