Održana 2. međunarodna konferencija o održivom razvoju otoka na otoku Braču

24.9.2012. 12:20:00
Održana 2. međunarodna konferencija o održivom razvoju otoka na otoku Braču

Kako razvijati otoke u modelu održivog razvoja, raspravljali su strani i domaći stručnjaci na Drugoj međunarodnoj konferenciji ''Održivi razvoj otoka'' – „Islands 2012“, koja se održala od 17. do 19. rujna 2012. u hotelu Bluesun Elaphusa u Bolu na Braču u organizaciji Hrvatskog hidrografskog instituta i Wessex Institute of Technology, Southampton, UK.

Konferenciju, u čijem je programskom dijelu sa svojim raspravama i prezentacijama sudjelovalo četrdesetak stručnjaka u okviru sedam tematskih skupina, otvorili su u ponedjeljak 17. rujna 2012. u 9:20 sati predstavnik Wessex Institute of Technology i predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
Konferencija je brojnim izlaganjima sustavno i multidisciplinarno ukazala na potencijalne opasnosti i moguća rješenja opstanka i projektiranog održavanja kvalitete života na otocima i prometne povezanosti otoka.
Posebna pozornost bila je posvećena, kako lokalnim obnovljivim izvorima energije i inovativnoj obalnoj zaštiti otoka, tako i mogućim scenarijima antropoloških odnosa na otocima u modelu kulturnog turizma, iskustvima turističke valorizacije na otocima te usklađenom razvoju turizma, osobito nautičkog, kao posebnog motivatora i generatora otočnog razvoja.

Zadnje vijesti