Novo izdanje službene publikacije POPIS SVJETALA I SIGNALA ZA MAGLU, Jadransko more – istočna obala, 2022.

23.5.2022. 9:00:00

Hrvatski hidrografski institut objavio je novo izdanje službene publikacije POPIS SVJETALA I SIGNALA ZA MAGLU, Jadransko more – istočna obala, 2022. koje uključuje sve obavijesti i ispravke koji se odnose na svjetla i signale za maglu, zaključno s OGLASOM ZA POMORCE 4/2022. 
POPIS SVJETALA I SIGNALA ZA MAGLU, Jadransko more – istočna obala, 2022. sadržava podatke o svim svjetlima i signalima za maglu koji su prikazani na obalnim pomorskim kartama Hrvatskog hidrografskog instituta, od rta Sdobba (Italija) do hridi Katići (Crna Gora). 
U skladu s preporukama Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), geografske koordinate navedene su prema geodetskom referentnom sustavu WGS 84.
Sva prethodna izdanja ove publikacije stavljaju se izvan snage osim POPISA SVJETALA I SIGNALA ZA MAGLU 2020., koji će biti na snazi do 1. studenoga 2022. te će se održavati ispravcima iz OGLASA ZA POMORCE do tog datuma.

Zadnje vijesti

28.11.2023.
HHI na IHO Alumni seminaru

U organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), pod pokroviteljstvom Zaklade Nippon, od 25. do 27. listopada 2023. u Londonu je održan treći po redu CHART Project Alumni Seminar. Na trodnevni seminar pozvani su polaznici iz nacionalnih hidrografskih ureda koji su dosada stekli status pomorskog kartografa...

opširnije HHI na IHO Alumni seminaru