IPA - Okrugli stol u Tivtu

5.12.2011. 14:50:00
IPA - Okrugli stol u Tivtu

IPA prekogranični program Hrvatska – Crna Gora
Okrugli stol u Tivtu „Zajednička promocija i unapređenje razine sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju" – NauTour

Treći Okrugli stol projekta „NauTour“ u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore održan je 25. studenoga 2011. u Yachting Clubu marine Porto Montenegro u Tivtu. Sastanku su prisustvovali predstavnici Hrvatskog hidrografskog instituta, Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Sveučilišta u Dubrovniku (Pomorski odjel), Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije, Lučke kapetanije Kotor, Uprave za pomorsku sigurnost Crne gore, Marine Porto Montenegro, te ostali zainteresirani. Prezentirano je trenutno stanje u implementaciji projekta, knjižica s preporučenim prekograničnim rutama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Crnogorskom primorju te turistički vodiči. Razgovaralo se o brojnim temama koje se odnose na aktualno stanje u nautičkom turizmu u prekograničnom području, regulativama, problemima u vezi s procedurom prelaska državnih granica morem i drugim pitanjima.

Poseban gost Okruglog stola bio je kap. Joško Nikolić, ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe, zaštitu mora i unutarnjih voda u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture RH, koji je održao zanimljivo i korisno predavanje na temu „Sigurnost plovidbe u Republici Hrvatskoj s osvrtom na međunarodnu suradnju s Crnom Gorom“.

Press na stranicama projekta.

Zadnje vijesti