Hrvatskom hidrografskom institutu dodijeljeno priznanje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za doprinos u unaprjeđenju pomorske znanosti i obrazovanja

9.12.2021. 8:54:00

Povodom tradicionalne proslave blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, 6. prosinca 2021. u Novalji na otoku Pagu održani su Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe, u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U sklopu proslave održana je Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi te svečana akademija, na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja osobama i institucijama koje su dale poseban doprinos razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Hrvatskoj.

Nagrada za doprinos u unaprjeđenju pomorske znanosti i obrazovanja dodijeljena je Hrvatskom hidrografskom institutu.

U ime ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, nagradu je ravnateljici Hrvatskog hidrogafskog instituta Vinki Kolić uručio državni tajnik Josip Bilaver.

Objava Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o Danima hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe 2021. može se pronaći na sljedećem linku:

Zadnje vijesti

22.9.2022.
Javna objava „Obalne crte“ u izdanju Hrvatskog hidrografskog instituta

Obalna crta javno je objavljena na geoportalu HHI-ja te je omogućena usluga preuzimanja (WFS). Obalna crta Jadranskog mora ucrtava se na službenim pomorskim kartama kao razdjelnica između kopna i mora. U Hrvatskom hidrografskom institutu definirana je kao sjecište plohe kopna i plohe geoida koji je određen srednjom razinom visokih voda...

opširnije Javna objava „Obalne crte“ u izdanju Hrvatskog hidrografskog instituta