3. hrvatski NIPP i INSPIRE dan i 7. savjetovanje Kartografija i geoinformacije

7.10.2011. 12:57:00

Na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, od 14. do 16. rujna 2011. održan je 3. hrvatski NIPP i INSPIRE dan i 7. savjetovanje Kartografija i geoinformacije, u organizaciji Hrvatskog kartografskog društva (HKD) i Državne geodetske uprave (DGU). Hrvatski hidrografski institut bio je suorganizator skupa. Na skupu je sudjelovalo 180 sudionika.

Teme skupa bile su:

  • Okvir transpozicije direktive INSPIRE i uspostave IPP-a u susjednim državama
  • Okvir transpozicije direktive INSPIRE i uspostave IPP-a u Hrvatskoj
  • Rješenja za implementaciju NIPP-a u državnoj upravi, regionalnoj i lokalnoj samoupravi

Održano je 11 pozvanih predavanja, a iz tematike Kartografija i geoinformacije održane su 24 prezentacije s praktičnim temama iz navedenih područja.

Mr. sc. Željko Bradarić, pomoćnik ravnatelja za međunarodnu suradnju i sigurnost plovidbe održao je stručnu prezentaciju na temu „Procjene rizika i osjetljivosti morskih područja kod iznenadnih onečišćenja mora – GIS opcija“ (autori: Ž. Bradarić, N. Mladineo, M. Mladineo).

Prvog dana skupa, u popodnevnim satima organizirani su posjeti Arhivu mapa za Istru i Dalmaciju, Hrvatskom pomorskom muzeju, te muzeju u sklopu Hrvatskog hidrografskog instituta.

Posljednjeg dana skupa organiziran je stručni izlet na otok Vis brodom HRM „A. Mohorovičić“.

Posjet Hrvatskom hidrografskom institutu (izvan protokola) uveličao je i predsjednik Svjetske kartografske organizacije dr. George Gartner, koji se tom prigodom, osim s muzejskom zbirkom, upoznao i s radom kartografskog odjela u Institutu.

Poveznica na službene stranice događaja

Dokumenti

Zadnje vijesti